5 BASIT TEKNIKLERI IçIN C# OBJECT KULLANıMı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Blog Article



Bütün sınıfların anayasa aldığı .Kupkuru çatısının en tepesinde bulunan dershaneıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object dershaneının esasta hermadde bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Eğer çabucak bir tomar Thread üzerinde prosedür gerçekleştiriyorsanız ve bu emeklemler kümesinde muayyen şifre alanlarında tek Thread olarak teamüllev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread temizışındaki bir işçiliklev kesitini bir kanala indirgeyerek esasta o muamelat bitmeden gayrı kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti şeşna alacaktır.

O veriyi kullanabilmek kucakin unboxing teamüllemleri yaparız.Object muta tipi bu özelliğiyle bizlere berenarı kolay katkısızlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra lüzumlu tiplere Convert edebiliriz…

AutoSizeMode: Button'un boyutunu yakalamak midein gönülğin boyutunu elbette kullanacağını belirler.

C# Mod Derç İşlemi , makalemız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod transfer kısaca bölme meslekleminden artan bulma davranışlemini göreceğiz. Bu husus…

C# dilinde Object klasını kullanmanın sebepleri ve nasıl kullanılması gerektiği aşağıda açıklanmıştır:

Listbox1 nesnesine C# Object Kullanımı eklediğimiz satır, MyShape derslikında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle klasında override edilen metottur.

WinTr’ye yeni eklenen ve bütün tag bileğerlerini okuyup yazmamızı sağlayan RWTagValue fonksiyonu C# yararlanmaı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon namına Tag’lara direkt ulaşım yapsalar daha düzgün olabilir.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada data alışverişi ve ortaklaşa iş binalabilir. Nesneler arası iletişim, programların modüler ve yaygınletilebilir olmasını sağlar.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi muhtevain event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Karada giden araçlar sınıfında Otomobilleri tanımladık. Otomobiller derslikında X bir markayı tanılamamladık. Her dershane bir üst kategorisinin klasından miras allıkır. Böylece XX Markası dediğimizde o sınıfın, karada revan motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte tüm bu konstrüksiyonya OOP Türki ifadesi ile NYP deriz.

Class seviyesinde teşhismlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Muktezi aksiyonlemler, Student sınıfında konstrüksiyonlıyor.

Tag                             : Formumuzun arkada tutacağı etiketi verir.Burada object olarak değerat tutulabilir ve get ve set edilebilir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara ehil olmasını sağlıyoruz. Gayrı bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page